Over/About

Op dit blog schrijf ik af en toe persoonlijke overwegingen over onderwijs, evolutie en religie. Meestal naar aanleiding van iets dat ik gelezen heb, soms als reactie op wat ik beleefd heb. En waarom precies déze onderwerpen kan je ook in enkele berichten nalezen. Op eerdere versies van deze site schreef ik posts in het Engels. Misschien dat ik dat af en toe nog doe, maar ik merkte dat de meeste van mijn zes geregelde lezers eigenlijk uit België kwamen. Bovendien vond ik dat ’s avonds of in het weekend in het Engels een blogpost schrijven te erg op extra werk leek en te weinig op ontspanning. En dat is waar het hier om gaat: fijn mentaal freewheelen. Dat wil niet zeggen dat ik zomaar wat letters aan elkaar plak, en zeker niet dat ik niet nieuwsgierig ben naar jou kritische bemerkingen, beste lezer. Maar neem het ook niet té serieus. Daar zijn maandagochtenden voor.

Zelf heb ik een achtergrond in onderwijs (heb gewerkt als leraar lager onderwijs, godsdienstleraar in lager onderwijs, als lerarenopleider en werk momenteel voor Katholiek Onderwijs Vlaanderen) en in theologie (heb theologie gestudeerd als werkstudent en mijn doctoraat gehaald aan de faculteit theologie en religiewetenschappen van de KU Leuven). Wie meer over mijn loopbaan wil weten: LinkedIn.

Voor alle duidelijkheid: wat ik hier post is persoonlijk en heeft op geen enkele wijze de bedoeling om de positie van vroegere, huidige of toekomstige werkgevers uit te leggen of te verdedigen. Zoals ik op mijn twitter-account zeg:

Do not blame my boss for my opinions.

Ik wens je evenveel plezier toe bij het lezen van mijn posts als ik beleefde bij het schrijven ervan, beste lezer.