Gelezen: Geloof is geen magie

Soms kom ik tijdens het lezen een zin tegen die me treft. Die deel ik graag, zonder al te veel verdere uitleg of interpretatie. Dat ik een citaat deel, wil niet altijd zeggen dat ik het er mee eens ben. Wel dat het me te denken gaf. Misschien geeft het jou ook even zin om na te denken?

Faith is not the childish belief in magic. That is ignorance or even willfull blindness. It is instead the realization that the tragic irrationalities of life must be counterbalanced by an equally irrational commitment to the essential goodness of Being.

– van Jordan B. Peterson, in “12 Rules for Life. An Antidote to Chaos”

Het citaat komt uit een hoofdstuk over waarden, waarin ook de rol van religie ter sprake komt. Even tevoren argumenteert Peterson dat religie ook voor atheïsten relevant is. Hij claimt zelfs dat atheïsten in hun praxis eigenlijk gelovig zijn. In dit citaat wordt duidelijker wat hij daarmee bedoelt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.